10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'in 34. haftasında Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler rakibini Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'nin attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Siyah beyazlıların tek golü Cenk Tosun'dan geldi.

27 Nisan 2024 Cumartesi 17:57 - Güncelleme:
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti ve Galatasaray'ı takibini sürdürdü.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 30. dakikada Michy Batshuayi ve 69. dakikada İrfan Can Kahveci atarken, Beşiktaş'ta Al-Musrati 25. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Siyah-beyazlı ekibin tek golünü ise 82. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 89'a yükseltirken, son 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Beşiktaş 51 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki maç haftasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile karşılaşırken, Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

PUAN DURUMU

1- Galatasaray (93) - Artı 59 averaj

2- Fenerbahçe (89) - Artı 58 averaj

5- Beşiktaş (51) - Artı 5 averaj

KALAN MAÇLAR

Galatasaray (93 Puan)

Sivasspor

Karagümrük

Fenerbahçe

Konyaspor

Fenerbahçe (89 Puan)

Konyaspor

Kayserispor

Galatasaray

İstanbulspor

FENERBAHÇE'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, EMS Yapı Sivasspor maçına göre kadroda tek değişiklik yaptı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede forvet hattında Belçikalı golcü Michy Batshuayi'yi ilk 11'de sahaya süren Kartal, kaptan Edin Dzeko'yu ise kulübede oturttu.

Fenerbahçe'de kalede Livakovic, savunmada Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, orta sahada İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic ve forvette Michy Batshuayi ilk 11'de yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte İrfan Can Eğribayat, Çağlar Söyüncü, Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko, Joshua King, Mert Müldür, Cengiz Ünder, Rade Krunic, Serdar Dursun ve Efekan Karayazı ise yedek kulübesindeki isimler oldu.

DZEKO İLK KEZ YEDEKTE

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko, bu sezon ilk kez bir lig maçına yedek kulübesinde başladı.

Sezonun geride kalan 33 haftalık periyodunda 32 maça ilk 11'de başlayan Dzeko, Mondihome Kayserispor deplasmanında oynanan mücadelede ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almamıştı.

Edin Dzeko, Süper Lig'de forma giydiği 32 maçta 20 gol atarken, 5 de asist yaptı.

BATSHUAYI İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal tarafından Beşiktaş derbisinde ilk 11'de şans verilen Michy Batshuayi, bu sezon ligde ikinci kez ilk 11'de forma giydi.

Belçikalı futbolcu, Edin Dzeko'nun sakatlığı sebebiyle kadroda yer almadığı Kayserispor deplasmanında ilk 11'de forma giyip 3 gol atmayı başarmıştı.

Bu sezon ligde 23 maçta süre alan Batshuayi, 22 karşılaşmada oyuna sonradan girdi.

Lig karşılaşmalarında 10 kez gol sevinci yaşayan Michy Batshuayi, bu sezon Ülker Stadı'nda ilk kez bir lig maçında ilk 11'de çıktı.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde dört oyuncusundan yararlanamıyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos karşısında ilk yarıda sakatlanan Hollandalı futbolcu Jayden Oosterwolde, devam eden sakatlığı sebebiyle takımını derbide yalnız bıraktı.

Oosterwolde'nin yanı sıra Miha Zajc, Serdar Aziz ve Leonardo Bonucci de teknik ekibin kararıyla maç kadrosunda yer almadı.

7 OYUNCU SINIRDA

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine kart sınırındaki 7 oyuncusuyla çıktı.

Sarı-lacivertli ekipte ilk 11'de maça başlayan Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao'nın yanı sıra kulübede olan Edin Dzeko, Cengiz Ünder ve Mert Müldür, derbide kart görmeleri durumunda TÜMOSAN Konyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde tribünlerin tamamı doldu.

Beşiktaşlı taraftarlar maçtan 2 saat önce deplasman tribünündeki yerlerini alırken, Fenerbahçe tribünleri de maçın başlamasına 1 saat kala tamamen doldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesinde oyuncuları tek tek tribüne çağırarak moral verdi.

BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, son maçına göre 3 değişiklikle sahada yer aldı.

Siyah-beyazlı takım, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya Mert Günok, Necip Uysal, Omar Colley, Joe Worrall, Arthur Masuaku, Al-Musrati, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Ernest Muçi, Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka ilk 11'iyle çıktı.

Siyah-beyazlıların yedek kulübesinde Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain, Rachid Ghezzal ve Umut Meraş görev bekledi.

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kaldıkları ilk maçın 11'ine göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Topraktepe, bu karşılaşmanın başlangıç kadrosunda bulunan oyunculardan Ghezzal ile Umut Meraş'ı yedeğe çekti, Jonas Svensson ise sarı kart cezası nedeniyle kadroya alınmadı.

Serdar Topraktepe, Fenerbahçe derbisinde bu futbolcuların yerine ilk 11'de Semih Kılıçsoy, Omar Colley ve Arthur Masuaku'yu forma giydirdi.

MASUAKU 11'E DÖNDÜ

Beşiktaş'ın Demokratik Kongolu oyuncusu Arthur Masuaku, 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Masuaku, siyah-beyazlıların ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünde sağ dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle, bir müsabakada da sarı kart cezası gerekçesiyle kadroda yer almamıştı.

Demokratik Kongolu sol bek, MKE Ankaragücü ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk mücadelesinde ise ikinci yarıda görev yapmıştı.

SEMİH İLK 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte tedavileri ve adaptasyon süreçleri tamamlanan oyunculardan Semih Kılıçsoy derbiye ilk 11'de çıkarken, Onur Bulut ise yedek kulübesinde yer aldı.

Bu oyunculardan Semih Kılıçsoy son 2 maçta, Onur Bulut ise son 4 karşılaşmada kadroya dahil edilmemişti.

Son olarak Süper Lig'in 32. haftasında Yılport Samsunspor ile oynanan maçta forma giyen, yaşadığı sakatlık nedeniyle 33. haftadaki MKE Ankaragücü mücadelesinde kadroya alınmayan, kupadaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında ise yedek bekleyen Omar Colley, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de yer buldu.

BEŞİKTAŞ'TA 5 EKSİK

Siyah-beyazlı ekipte 5 futbolcu, Fenerbahçe karşısında kadroda yer almadı.

Kart cezalısı Svensson'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Serkan Emrecan Terzi ve Tayfur Bingöl, derbinin 21 kişilik kadrosuna alınmadı.

Bu rada 2079 Beşiktaş taraftarı, derbiyi kendileri için ayrılan tribünde takip etti.

MAÇIN İLK SARI KARTI NECİP UYSAL'A

Maçın ilk sarı kartını 8. dakikada Necip Uysal gördü. Necip, Ferdi'ya yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı.

İSMAİL YÜKSEK SAKATLANDI VE OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Fenerbahçe'de İsmail Yüksek, sakatlanarak derbiyi yarıda bıraktı. Mücadelenin 13. dakikasında İsmail Yüksek, Semih Kılıçsoy ile girdiği ikili mücadelede pas vermek isterken sol bacağını fazla zorladı ve sakatlandı. Birkaç dakika sonra kendini yere bırakan İsmail Yüksek, sedye ile kenara geldi.

İsmail Yüksek sakatlandıktan sonra Fenerbahçe iki mecburi değişiklik yaptı. Becao, Türk sınırından ötürü yerini Çağlar Söyüncü'ye bıraktı. İsmail'in yerine Krunic oyuna dahil oldu.

AL-MUSRATI KIRMIZI KART GÖRDÜ

Beşiktaş, Fenerbahçe maçının 25. dakikasında 10 kişi kaldı. Al Musrati, Fred'e yaptığı faulün ardından önce sarı kart gördü. VAR hakemi Pol van Boekel'den gelen uyarı üzerine Volkan Bayarslan incelemeye gitti. İncelemenin sonrasında Al Musrati kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Fenerbahçe, maçın 30. dakikasında Michy Batshuayi ile öne geçti. Fred'in basında savunma arkasına sarkan Tadic, göğüs pasıyla topu Batshuayi'ye bıraktı. Batshuayi sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

DERBİDE GOL ATAN İLK BELÇİKALI

Bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü Beşiktaş filelerine gönderen Michy Batshuayi (30. dk), bu rekabet tarihinde gol atan ilk Belçikalı oyuncu oldu.

FENERBAHÇE REKOR KIRDI

Fenerbahçe, bu sezon ligde en çok pas isabet oranı yakaladığı ilk yarıyı oynadı.

Defansif bir anlayışla başlayan Beşiktaş'a karşı sabırla set oyunu oynayan ve sürekli ayağa pas yapan Fenerbahçe, rakibinin 25. dakikada 10 kişi kalmasıyla birlikte neredeyse topun tek hakimi oldu.

Derbinin ilk yarısında yüzde 70 topla oynama oranı yakalayan Fenerbahçe, yüzde 91 pas isabet oranı yakaladı.

Sarı lacivertliler, bu sezon en çok pas isabet oranı yakaladığı ilk yarıyı derbide Beşiktaş'a karşı oynadı ve 30. dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle ilk 45 dakikayı önde kapattı.

GOLDE OFSAYTI BOZDU

Fenerbahçe'nin 30. dakikada bulduğu golde Dusan Tadic, ofsayttan çok 'ufak' bir farkla kurtulurken ofsaytı bozan oyuncunun Necip Uysal olduğu görüldü.

FENEBAHÇE FARKI İKİYE YÜKSELTTİ

Maçın 69. dakikasında Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci ile durumu 2-0'a getirdi. Szymanski'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan İrfan, uzak köşeye yaptığı vuruşla bu sezon tüm kulvarlardaki 18. golünü attı.

CENK TOSUN FARKI BİRE İNDİRDİ

Maçın 82. dakikasında Beşiktaş, Cenk Tosun ile durumu 2-1'e getirdi. Sol çaprazda topla buluşan Cenk'in sert vuruşunda top ağlarla buluştu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada savunma arkasına atılan pasla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Batshuayi, meşin yuvarlağı arkadan bindiren Ferdi Kadıoğlu'nun önüne bıraktı. Bu oyuncunun gelişine şutunda top, direk dibinden auta gitti.

10. dakikada soldan Tadic'in ortasında altı pas önünde topu kontrol eden Batshuayi'nin kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çektiği şutta, meşin yuvarlak kaleci Mert'in ayaklarıyla müdahalesiyle oyun alanına döndü.

21. dakikada İrfan Can Kahveci'nin savunma uzun pasında, ceza sahasının sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Szymanski'nin vuruşunda Mert Günok meşin yuvarlağı ayaklarıyla oyun alanına çeldi.

30. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Fred'in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Tadic, meşin yuvarlağı göğsüyle altıpas önündeki Batshuayi'ye indirdi. Bu oyuncunun gelişine şutunda, top filelerle buluştu: 1-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Soldan kullanılan kornerde altıpas üstünde Muleka'nın kafa vuruşunda, Livakovic son anda meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Atağın devamında topu önünde bulan Necip Uysal'ın şutunda, savunmada Szymanski meşin yuvarlağı tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

69. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası önünde top kapma mücadelesinde meşin yuvarlağı önünde bulan Batshuayi, yanında müsait durumdaki Szymanski'yi gördü. Ceza yayı üzerinde Szyamnski, sağdan ceza sahasına bindiren uygun durumdaki İrfan Can'a topu aktardı. Milli oyuncu, kontrol ettikten sonra çektiği şutta top ağlarla yolladı: 2-0

82. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Soldan Muleka'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun'un dönerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1

Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Stat: Ülker

Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Becao (Dk. 19 Çağlar Söyüncü), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek (Dk. 19 Krunic), İrfan Can Kahveci, Fred, Tadic, Szymanski (Dk. 88 Mert Hakan Yandaş), Batshuayi (Dk. 74 Dzeko)

Beşiktaş: Mert Günok, Necip Uysal, Worrall, Colley, Masuaku, Al Musrati, Muçi (Dk. 62 Chamberlain), Gedson Fernandes, Rashica (Dk. 46 Ghezzal), Muleka, Semih Kılıçsoy (Dk. 78 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 30 Batshuayi, Dk. 69 İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Dk. 82 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 25 Al Musrati (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 8 Necip Uysal, Dk. 56 Ghezzal, Dk. 90+3 Masuaku (Beşiktaş), Dk. 77 Osayi-Samuel (Fenerbahçe)