28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Mardin'in tepeleri doğa sporlarına ev sahipliği yapıyor

Mardin'in daha önce güvenli olmadığı gerekçesiyle değerlendirilemeyen tepeleri, çözüm süreciyle doğa sporlarına ev sahipliği yapmaya başladı.

Muhammed ARSLAN/Mardin STAR23 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mardin'in tepeleri doğa sporlarına ev sahipliği yapıyor
Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan yamaç paraşütü yapan 8 sporcu, Türk Hava Kurumu (THK) Mardin Şube Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Mardin'de bir araya geldi.

Yeşilli ilçesinin yüksek kesimlerine çıkan sporcular, buradan yamaç paraşütü ile uçuş yaptı.

THK Mardin Şube Başkanı Musa Öztürk, yaptığı açıklamada, havacılık faaliyetlerini çok önemsediklerini, Mardin'in bu tür faaliyetler için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Bölgenin yamaç paraşütüne son derece elverişli olduğunu ifade eden Öztürk, "Tepelerimiz havacılık faaliyetlerine çok uygun. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sivil havacılık faaliyetleri ile ilgilenen kardeşlerimiz Mardin'e geldi. Bu tepelere daha önce çok rahat bir şekilde gelemiyorduk. Bu tür faaliyetlerle ilgilenen vatandaşlarımızı davet ediyoruz" dedi.

-"İnsanlara bir güven geldi"-

Öztürk, çözüm süreci ile bu tür etkinlikleri yapan kişilerin rahatlıkla bölgeye gelip bu tür sportif etkinlikleri gerçekleştirebileceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Mardin havacılık faaliyetleri ile ilgilenen arkadaşların da ilgisini çekti. Çevre güvenliği açısından bir nevi sakıncalı olduğundan dolayı insanlar daha önce çekiniyorlardı. Ancak süreç ile bölgede büyük bir rahatlama oldu. İnsanlara bir güven geldi. Bu güven çerçevesinde insanlar buraya, özellikle Mardin bölgesine yoğun bir şekilde gelmeye başladı. Şu anda gördüğümüz gibi çok rahat bir şekilde bu tepelere gelebiliyoruz. Bu faaliyetlerin daha kapsamlı olmasını bekliyoruz. Biz kurum olarak da bu tür faaliyetler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Dicle Üniversitesi (DÜ) Havacılık Kulübü Başkanı Veysel İpek ise yamaç paraşütünü bölgede sadece güvenli yerlerde yapabildiklerini ifade etti.

Çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında istedikleri her yerde bu sporu yapabilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İpek, "Güneydoğu'da yamaç paraşütünü belirli yerlerde yapabiliyorduk. İnşallah bu süreçle her yerde rahatça uçabileceğiz" diye konuştu.

-"Burada ilk kez uçuş yapılıyor"-

Şanlıurfa'dan yamaç paraşütü için gelen Soner Coşkun, daha önce güvenlik tedbirleri nedeniyle uçulamayan yerleri değerlendirmek istediklerini söyledi.

Bölgeye gelerek hem coğrafyayı hem de bölgenin potansiyelini yerinde görmek istediklerini vurgulayan Coşkun, "Bölge çok güzel bir coğrafyaya sahip. Burada tepeler uçuş için çok elverişli. Burada ilk kez uçuş yapılıyor" dedi.

Mardin'in Derik ilçesinde öğretmenlik yapan Ercan Merlin de Mardin'in uçuş bakımından bir cennet olduğunu kaydederek, daha önce endişe nedeniyle yapılamayan uçuşların artık gerçekleştirilmeye başlandığına dikkati çekti.