20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Asadov Ankara'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşma imzalanıp bölge istikrara kavuşmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Azerbaycan'ın Ermenistan ile barış sürecinde kat edilen mesafe memnuniyet verici, barış anlaşması bir an önce imzalanıp bölge özlediği istikrara kavuşmalı' dedi.

AA8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:45 - Güncelleme:
Asadov Ankara'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşma imzalanıp bölge istikrara kavuşmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'u kabulünde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Asadov'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan ikili ilişkileri, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Azerbaycan'ın Ermenistan ile barış sürecinde katedilen mesafenin memnuniyet verici olduğunu, 10 Mayıs'ta Almatı'da yapılacak görüşmeden de olumlu sonuç beklediğini belirterek, barış anlaşmasının bir an önce imzalanıp bölgenin özlediği istikrara kavuşması gerektiğinin altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'A DESTEĞİ HER ALANDA SÜRECEK

Dışarıdan tek taraflı ve ön yargılı müdahalelerin bölgeyi jeopolitik çekişme alanına çevirmemesi için Türkiye ile Azerbaycan'ın yakın işbirliğine devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin can Azerbaycan'a desteğinin her alanda süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in savaşı bölgeye yayma gayretinde olduğuna, Hamas'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail'in saldırılara devam ettiğine dikkati çekerek, Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırılması için Türk Devletleri Teşkilatının daha kapsamlı işbirliği yapabileceğini kaydetti.

Azerbaycan'ı gelecek yıl Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak olması nedeniyle tebrik eden Erdoğan, hazırlıklar konusunda Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.