20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

Netanyahu'dan Biden'a rest! ''Gerekiyorsa yalnız duracağız''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesen ABD yönetimine yayımladığı görüntülü mesajla dolaylı cevap verdi. Netanyahu mesajında, 'Yalnız durmamız gerekiyorsa yalnız duracağız. Daha önce de söylediğim gibi gerekirse tırnaklarımızla mücadele edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

AA9 Mayıs 2024 Perşembe 21:02 - Güncelleme:
Netanyahu'dan Biden'a rest! ''Gerekiyorsa yalnız duracağız''

Netanyahu, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülü bir mesajda İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği 1948'e oranla daha güçlü olduğunu söyledi.

"YALNIZ DURMAMIZ GEREKİYORSA DURURUZ"

ABD'nin silah sevkiyatını durdurmasına dolaylı cevap veren Netanyahu, "Yalnız durmamız gerekiyorsa yalnız duracağız. Daha önce de söylediğim gibi gerekirse tırnaklarımızla mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Amerikan medyasında yer alan, adı açıklanmayan bazı ABD'li yetkililere dayandırılan haberlerde, ABD'nin İsrail'e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu ve sürecin Refah'taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.

İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI ASKIYA ALINMIŞTI

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bu süreç devam ederken bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğrulamıştı.

BİDEN: SİLAHLARI GÖNDERMEYECEĞİZ

ABD Başkanı Joe Biden da CNN'e verdiği röportajda, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail'den ABD'ye 'Refah' göndermesi: Saldırı için yeterli silahımız var

Katliam için geri adım atmıyor! Netanyahu şartını açıkladı

ABD'den İsrail'e 'Refah' mesajı: Endişe duyuyoruz

  • İSRAİL
  • NETANYAHU
  • REFAH
  • GAZZE
  • SİLAH SEVKİYATI
  • BİDEN