26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD Büyükelçisi öldürüldü

Libya'da kızgın göstericilerin Bingazi şehrindeki ABD konsolosluğuna silahlı saldırıda bulunması sonucu ABD Büyükelçisi'nin ve 3 diplomatın öldürüldüğü bildirildi.

12 Eylül 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Büyükelçisi öldürüldü
Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği belirtilen film nedeniyle yaşanan şidet eylemleri büyüyor. Dün gece Libya'nın Bingazi kentindeki ABD büyükelçiliğine yöneik saldırı düzenlendi. Reuters'ın haberine göre bir Libyalı yetkili saldırıda büyükelçi Chris Stevens ve 3 ABD'li yetkilinin öldüğü bildirdi.

Stevens, Libya ayaklanması başladığında ABD'nin Libya Ulusal Konseyi'ne gönderdiği temsilciydi.

Saldırıdan hemen sonra yapılan açıklamada 1 Amerikalı personelin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

MISIR DA AYAKTA

Filme yönelik protestolar Mısır'ın başkenti Kahire'de de yapıldı. ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık ABD bayrağını da yaktı. Daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones, filmin bugün gösterime gireceğini açıklamıştı.



OBAMA'DAN İLK TEPKİ

Libya'nın Bingazi kentinde ABD Büyükelçisi ve 3 Amerikalı diplomatın öldürülmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama'dan ilk açıklama geldi.

Saldırıyı şiddetli kınayan Obama yaptığı açıklamada, dinlere karşı yapılan ifitiraları reddettiklerini ama Libya'da Amerikalı diplomatların öldürülmesine neden olan "anlamsız şidete" de karşı olduklarını söyledi.

Libyalı yetkililerin gerekeni yapması gerektiğini söyleyen Obama, tüm hükümet yetkililerine dünya çapındaki Amerikalı diplomatların güvenliğinin sağlanması için gereken önlemlerin alınması talimatı verdiğini belirtti.