20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Site müdürünün adli para cezası aidatlardan ödendi !!

Sitelerde skandal, israf, keyfi yönetim ve harcama bitmiyor.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Site müdürünün adli para cezası aidatlardan ödendi !!
DURSUN BORAN
 
 
İstanbul B.Çekmece ilçesi, hukuki durumu tartışmalı çamlıca sitesinde bir SKANDAL daha ortaya çıktı. 
 
B.Çekmece adliye asansöründe, gazeteci Dursun Boran'a hakaret eden " eliyle işaret ederek, yusuf yusuf mu etti? Neden yalan söyledin " dediği için,
2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan 2012/631 E. hakaret davasında site müdürü Mehmet Ata Atamer'i, hakim Murat Güler. TCK 125/1 maddesi den, hakaretten 90 Tam Birim Gün Adli Para Cezasına çarptırdı. 
 
TCK 62/1 indirim maddesini uygulayan hakim cezayı 75 Tam Gün Adli Para Cezasına indirdi. Bu cezaya göre 2250 TL. Atamer'in ödemesine HÜKMETTİ. Bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşmadığından hakim cezayı ertelemedi. ( Yani müdür yine suç işleyebilecek biri )
 
Site müdürünün karara yaptığı temyiz itirazı mahkemece REDDEDİLDİ. Para cezasını öde dendi. Müdür cezayı, sözde site başkanı M. Mustafa Koldamca Ebubekir Yekeler,Mahmut Yeşil , İbrahim Demirel, M. Emin Dana, Heyran Osmanova. İbrahim Nalbant, Arzu Ünlü. Sıdıka Şenel'den oluşan yönetim kuruluna götürdü. 
 
Mustafa Koldamca, talimat verip B.Çekmece Mal Müdürlüğüne 2 bin 250 TL mahkumiyet kaynaklı adli para cezasını ödeyin dedi. Mal Müdürlüğüne giden Hüseyin Yıldız adlı site elemanı 26.12.2013 tarih 648672 nolu Makbuz karşılığı cezayı ödedi.
 
Mahkumiyet cezası sitenin 01.12.2013- 31.12.2013 hesap dökümü muhasebe kayıtlarına " Yargı Para Cezası " diye geçti. 09 Şubat 2014 Pazar 11.00 de yapılan genel kurulda da herkes olanlardan habersiz hesapları ibra etti. ( Dursun Boran hariç ) 
 
MÜDÜR SUÇ İŞLEDİ. KAMU DÜZENİNİ BOZDU. 295 SAKİN CEZASINI ÖDEDİ.
 
Sözde bir sitenin müdürü kamu düzenini bozuyor. Suç işliyor, mahkum oluyor. 295 kişinin aidatı ile bu suçun bedeli gizlice ödeniyor. Genel Kurul faailiyet raporlarında, çiçek dikildi, böcek ilaçlandı, havuz boyandı yazılırken. Bu ve diğer kanunsuz harcamalardan hiç bahsedilmedi.
Mali Müşavir Şükrü Gürsoy, denetci olarak bu usulsüzlüğü görmeyip, hesapları tastik etti. Yanlış harcama yok. Herşey usule, ahlaka uygun dedi.
 
İBRA EDİLMEYEN HESAPLAR 1. SULH HUKUK DA DAVA EDİLDİ. 
 
9 Şubat 2014 de yapılan genel kurulda hiç bir iş/işlemi ibra etmeyen Mahalle sakini gazeteci Dursun Boran. Hemen ibra etmediği işletme projesi ve usulsüz giderlerin iptaline dair. B.Çekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 
 
Konuya dair konuşan Dursun Boran şöyle dedi: " Bu yolsuzluklardan bilineni. Adamlar senelerdir MAHALLE olan yeri site gibi yönetip 90 milyon liraya yakın para toplamışlar. Benim dışımda herkes buna seyirci kaldı. 
 
Asansörde bana hakaret etti. Polise gidip şiyaketci oldum. Müdür karakola çağrıldıktan 3 gün sonra gelip ifade verdi. Emrinde çalışan teşeron firma sahibi Ali Dilek ve teşeron işcisi Muhammet Baytar'ı şahit gösterdi. Tehdit ettiğim yalanını söylediler. Şahidim ve kamera kaydım olmadığı için. Müşteki iken, müşteki sanık oldum. Hakim de kanaatinde yanıldı. Şahitlerin taraflı olacağını dikkate almadı. 
 
Mahallede aidat olmaz! Çünkü 1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000. Aynı adla 24.10.2000 B.Çekmece Belediye Meclisi Kararıyla MAHALLE oldu. Site hükmü bitti. Tapuya kayıtlı Yönetim Planı hükümsüz kaldı!
 
Yeniden Mahalleden siteye geçilmez. Buna gerekde yok. İnsanlar 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle siteyken Mahalle olmak istediklerini oylarıyla teyit ettiler. 2008 'e kadar Mahalle girişinde Anayasanın 10. Eşitlik ilkesi ve 23. Seyahat hürriyetine aykırı bariyerler vardı. Bunları Kaymakamlığa müracaat edip söktürdüm. Yolu halka açtım.
 
Mahalle olan yerde bağımsız parseller üzerine kurulu 2 katlı villaların elektrik, su, doğalgaz saatleri, bahçıvanlarının ayrı. Sokakları Bedaş aydınlatıyor. Çöpleri emlak temizlik vergisi alan Belediye topluyor. Asayişi Polis sağlıyor.
 
Ben/ insanlar, neye aidat ödeyeceğiz. Bir zarar eden, fazla kullanılmayan sosyal tesis var. Onu da satsınlar. Hiç bir kurum zararına çalışmaz. Devlet zarar eden, bankalarını, fabrikalarını, misafirhane, sosyal tesislerini satıyor. 2 havuz, küçük bir lokanta, 8-9 kişilik spor salonu, saunadan oluşan tesisler senelerdir zarar ediyor.
 
Milletten zorla para toplayıp işletmeye açık tutuyorlar. Neden satmıyorlar? Yöneticilikleri bitmesin diye. Kimse aidat ödemesin. Hukuk savaşı versin. Mahallenin sosyal tesisi olmaz. Orası sitelikten çıktı. Yollar devletin. Geçen sene apar topar yönetim planı yapmak, kamuya terk sokaklara kanunlara aykırı bariyer koyarak Mahalle, site olmaz. Yapılan yönetim planının iptali için açtığım dava 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor. Devletin kurumlarından her türlü hizmeti ücretsiz alıyor insanlar. Muhtarın olduğu yerde, yönetime ihtiyaç yok. Bariyerlerde yakında sökülecek. Sökülmek zorunda "
 
SİTE MÜDÜRÜNE 6 BİN TL MAAŞ OLUR MU?
 
Dursun Boran, geçen ay işine son verilen site müdürü Tahsin Özden'e asgari ücretin 6-7 katı ayda 6 bin TL maaş verilmesi bir skandaldır. Cebir ile toplanan trilyonlarca liranın nasıl hovardaca harcandığını ıspatı dedi. Bu reziliklerden biri."
 
HERKES AİDAT ÖDEDİĞİ YERDE KARA DEFTERLERİNİ, HESAPLARI KONTROL ETSİN.
 
Türkiye de bazı site yönetimlerinin rant kapısı olduğunu anlatan Boran, herkes aidat ödediği iş/ ev, yazlıklarda site giderlerini kontrol etsin. Karar defterlerine, harcamalara baksın. Neye ortak edilmek edildiğini anlasın. Yolsuzluk ve KMK ( Kat Mülkiyeti Kanunu) nun 43 . maddesine göre lüx giderlere ortak olma mecburiyeti yok. Bu usulsüz giderlere yapılan harcamaları genel kurulda holding sahipler, tanınmış kişiler maalesef onayladıar. Ben bunada dava açacağım. Bu dolandırıcılık suçudur.
 
Resim de site müdürünün mahkumiyet kararı görülüyor.